GALA DNI OTWARTYCH FUNDUSZY EUROPEJSKICH oraz Opera Madama Butterfly

Aktual_LOGO MAXIMUM w ramce2 (2)mystic-ornamentdni otwarte
GALA DNI OTWARTYCH FUNDUSZY EUROPEJSKICH W MAŁOPOLSCE POŁĄCZONA Z WYSTAWIENIEM OPERY “MADAMA BUTTERFLY” W OPERZE KRAKOWSKIEJ

27 września AD 2020 roku na zaproszenie artystów Opery Krakowskiej oraz Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego Zarząd Fundacji “Maximum” uczestniczył w Gali Dni Otwartych Funduszy Europejskich w Małopolsce połączonej z wystawieniem opery “Madama Butterflay” Giacomo Pucciniego. Tytułową rolę Madama Butterfly (Cio-cio-san) kreowała wybitna Primadonna Opery Krakowskiej, Agnieszka Kuk.

Podczas uroczystego bankietu w westybule Opery Krakowskiej Prezes Fundacji “Maximum” dr Dariusz Piotr Klimczak wręczył Primadonnie Agnieszce Kuk Jej własny portret, akcentując wspaniałe i niezapomniane kreacje operowe Artystki (Ciociosan, Turandot, Tosca, Elisabeth, Desdemona).

Premiera Ciociosan Klimczak i KukuniaPrezes Fundacji “Maximum”, dr Dariusz Piotr Klimczak składa gratulacje Primadonnie Agnieszce Kuk – kreatorce tytułowej roli Cio-cio-san w operze G. Pucciniego “Madama Butterfly”, Opera Krakowska, 27 września AD 2020 (obok Jadwiga Zygmuntowa Schoenfeldowa)

madama ButterflyFullSizeR_01IMG_5920Primadonna Agnieszka Kuk – sopran dramatico

Zob. Madama Butterfly na deskach Opery Krakowskiej